вторник, 3 ноември 2009 г.

Ден на eTwinning в Кърджали



В рамките на традиционните европейски седмици на e Twinning на 29.10. 2009 г. в Кърджали се проведе съвместо с ЦРЧР ден на e Twinning. Домакин на събитието бе нашето училище. Семинарът се проведе в ОДК и на него присъстваха учители и директори на училища от Кърджали и региона. Събитието откри инж. Петко Кушлев, директор на ПГЕЕ.
e Twinning е част от програмата „Учене през целия живот” на Европейската комисия и предоставя на заетите с възпитанието и обучението на деца и младежи възможност за сътрудничество с колеги от Европа и реализацията на партньорски проекти посредством Интернет и ИКТ.
Пред преподавателите и директори на училища г-н Николай Чеботарев, сътрудник на ЦРЧР, отговарящ за портала eTwinning, демонстрира възможностите на програмата и акцентира върху успешните практики в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”.
От наша страна проектите, по които се работи в нашето училище, представиха инж. Антоанета Сендова и инж. Боряна Андреева. А Георги Димов, Петко Манолов и Георги Христов от 10 б клас разказаха пред участниците във форума за своите впечатления от работата си по проекта „Електричество без граници”, по който миналата година ни гостуваха ученици от Франция. Трите момчета се представиха отлично и предизвикаха аплодисментите на всички присъстващи.
В заключение г-н Кушлев благодари на директорите на училища и на учителите от региона, които се отзоваха на поканата за обучение , като им пожела ползотворна работа и повече хъс в търсенето на партнори и реализирането на проекти - това не е сложно, както са се уверили от нашата практика.
Интересно е да се отбележи, че и трите проекта, реализирани в eTwinning портала са отличени с Национален знак за качество, най-високото отличие на национално ниво. Това са проектите: „Обява за партньорство” 2007, „ИТ в електрочертането” 2007-2009 и „Електричество без граници” 2007-2009.



Няма коментари:

Публикуване на коментар