вторник, 27 ноември 2012 г.

10 ученици от Електрониката ще преминат практическо обучение в Португалия в предприятия за производство на енергия от възобновяеми източници


За  поредна година  ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" започна реализация на проект по програма „Леонардо да Винчи” на тема "Съвременни енергийни технологии за по-добър живот”. 10 ученици от 11 клас  на ПГ по електротехника и електроника ще проведат 3-семична, международна производствена практика в Португалия. През месец юли 2013г. те ще работят в модерни предприятия, използващи технологии на възобновяеми енергийни източници – фотоволтаични електроцентрали, слънчеви фабрики, предприятия за производство на електрическа енергия от биомаса и биогориво и вятърни паркове.
Участниците  ще преминат предварителна културна, педагогическа и езикова подготовка, за която ще получат сертификати. 
Практиката в Португалия  ще приключи с изпит. На всеки ползвател ще бъде издаден сертификат Europass мобилност за престоя му в чужбина от организацията-домакин, който ще се добави към свидетелството за завършено професионално образование.
Обучението ще се проведе в град Висеу, Португалия от 07.07.2013г. до 27.07.2013г., с приемаща организация  Globaladamastor.
                Предварителният подбор на групата приключи и стартира педагогическата подготовка на участниците по проекта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар