четвъртък, 12 ноември 2009 г.

За първи път ПГЕЕ - приемаща организация по Програма Леонардо да Винчи

 В рамките на проект „I know I can I do” Професионална гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” участва за първи път като приемаща организация, приемайки трима ученици и един учител от Ogre Vocational Secondary school , Латвия, за две седмици през април 2009 година в Кърджали. Съгласно програмата се проведоха посещения на часове по електротехника , електроника и информационни технологии. Учениците от Латвия работиха заедно с българските си домакини в Младежкия мултимедиен център на ПГЕЕ. Те посетиха и водещи предприятия в гр. Кърджали: „Монек юг” АД, ВЕЦ - Кърджали и ITW – предприятие за производство на опаковъчни машини. Интересни за тях бяха и Обсерваторията в Кърджали, както и Историческият музей, църквата „Успение Богородично”, тракийският комплекс „Татул”, археологическият комплекс „Перперикон.
В програмата на латвийските гости бе включено и обучение по български език.
Ползвателите по проекта участваха в семинар на тема „Партньорство в обучението”, който бе организиран от ПГЕЕ. В семинара се включи и група от Франция, за която ПГЕЕ бе приемащ партньор по съпътстваща дейност „eTwinning”. Бяха представени образователните системи на Латвия, Франция и България, както и училищата- партньори.
През периода на престоя бе потигната пълна адаптация на групата към културата и живота в Кърджали. Бяха създадени контакти между българските, латвийските и френските младежи.
В края на престоя ползвателите получиха сетификати за езиково обучение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар