четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Проект „Europe inspires!“ по Програма Леонардо да Винчи




В рамките на проект „Europe inspires!“ Професионална гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” участва отново като приемаща организация.
Kолективът на ПГЕЕ прие за една седмица Янис Лазовскис, учител в Ogre Vocational Secondary school, Латвия. Съгласно програмата г-н Лазовскис посети часове по специални предмети в нашето училище, както и ВЕЦ - Кърджали и ITW – предприятие за производство на опаковъчни машини. Заедно с групата ученици от Латвия, гостуващи по проект „I know I can I do”, той се наслади на гледката на язовир Кърджали, посети Обсерваторията и Историческия музей. Проведе и кратко обучение по български език. Ползвателят участва в семинар на тема „Партньорство в обучението”, които бе организиран от ПГЕЕ. Целите на посещението на латвийския учител по този проект бяха да се запознае с образователната система в България, с методите и формите на преподаване и използването на медии в образователния процес, както и с някои възпитателни аспекти на преподаването.
С участието си в проекта той натрупа нови знания и умения в своята професионална област, запозна се с различни образователни системи, методи и концепции за преподаване, с културата и бита на друга европейска държава, подобри своите езикови компетенции по български език и създаде лични и професионални контакти с хора от България, с които работят в еднакви професионални области.
Обменът беше успешен и полезен и за двете организации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар