събота, 17 октомври 2009 г.

ПГЕЕ с успешно реализиран проект по програма Леонардо да Винчи 2009 г.


Реализирането на проект „Европейско сътрудничество в професионалното обучение” стартира на 07.07.2008 г. Той е разработен в съзвучие с целите на Програмата „Учене през целия живот” - посредством транснационалното сътрудничество и натрупания опит да се повиши качеството на професионалното образование и обучение, да се поощри усвояването на иновативни техники и да се разпространят добрите професионални практики на Европа.
Проектът е насочен към млади хора на възраст от 17-18 год., преминаващи начално професионално обучение в направления „Електротехника и енергетика” и „Електроника и автоматизация”. Групата бе от 20 ученици от ПГЕЕ, от различни етноси (българи и етнически турци). Проектът се реализира в два потока практика през месец Юли 2009 година за период от три седмици. Първият поток практика се реализира в град Херес, Испания с приемаща организация ASOCIACIÓN AMIGOS DE EUROPA LEONARDO DA VINCI. Вторият поток практика се реализира в град Берлин, Германия с приемаща организация Opera Socialis gGmbH .
Европейските държави насочват усилията си към прилагане, развитие и поддържане на екологични технологии за производство на електроенергия. Испания и Германия са водещи страни в тази област.





<


Няма коментари:

Публикуване на коментар