събота, 17 октомври 2009 г.

ПГЕЕ - международен производствен стаж по програма Леонардо да Винчи 2008 г.

Проектът „Обучение без граници” е разработен в съзвучие с целите на Програмата „Учене през целия живот” и е насочен към млади хора на възраст от 17-18 год., преминаващи начално професионално обучение в направления „Електротехника и енергетика” и „Електроника и автоматизация”. Неговата цел е повишаване на привлекателността и постигане на по-високи нива на качество и иновации в професионалното образование и обучение за конкурентноспособност на европейския пазар.
Целевата група бе от 20 ученици от ПГЕЕ, от различни етноси (българи и етнически турци). Проектът се реализира в един поток практика от 07.07.2008г.
Приемаща организация бе ASOCIACIÓN AMIGOS DE EUROPA LEONARDO DA VINCI – Испания.
Реализирането на практиката създаде тясна връзка между училището и производствената среда, допълни и надгради курса на обучение. Учениците придобиха нова езикова подготовка, практически познания и техники, както и полезен опит от посещението в страната – домакин. Това подкрепи личностното развитие и повиши мобилността им, спомогна за изграждане на гражданска позиция по проблемите на Европа, свързани с Глобалното затопляне и екологичното използване на природните ресурси, повиши знанията на учениците за културата, бита и традициите на друга европейска държава.




Няма коментари:

Публикуване на коментар